• Styly

aktualizováno

Ložnice v anglickém stylu – jak ji zařídit?

Ložnice je interiér, ve kterém stojí za to postarat se o útulnou atmosféru a výzdobu, která podpoří příjemný odpočinek a relaxaci. Proto je vhodné zvolit takový vedoucí styl, který tato očekávání splní. Jedním z ideálních nápadů je ložnice v anglickém stylu. Takové uspořádání bude klasické a elegantní a zároveň velmi útulné. Příjemné látky na dotek, romantické vzory a pohodlný nábytek do ložnice jsou podstatou tohoto stylu. Zjistěte, jak vytvořit ložnici v nadčasovém anglickém stylu.

Co se dozvíte v tomto článku?

  • Jaké jsou charakteristiky anglického stylu?
  • Jak do své ložnice začlenit anglický styl?
  • Jak vybrat nábytek do ložnice v anglickém stylu?

 Související článek: Jak vybrat barvy nábytku, aby ladily se stylem interiéru

Ložnice v anglickém stylu

Úpravy v anglickém stylu jsou mimořádně nadčasové. Proto nikdy nevyjdou z módy a jsou velmi univerzálním řešením interiéru. Anglický styl se vyznačuje na jedné straně láskou k pohodlí a útulnosti, na druhé straně sklonem k nenucené eleganci. Počátky tohoto stylu sahají do viktoriánské doby a jeho základní rysy odkazují na výzdobu šlechtických sídel. Interiéry v anglickém stylu jsou plné měkkých textilií z přírodních látek, květinových vzorů a romantických krajek. Celé barevné schéma je založeno především na světlých barvách, bílé, béžové a jemných pastelových odstínech. Jsou to ideální odstíny právě do ložnice, protože uklidňují smysly a nerozptylují, což je důležité při relaxaci. 

komplet mebli do sypialni styl angielski 

Ložnice v anglickém stylu 

Nábytek do ložnice v anglickém stylu může být masivní i dekorativní. Jejich design naopak zklidní světlé barvy. Ideální je bílý nábytek a nábytek s efektem stáří. Hlavním prvkem takové ložnice je samozřejmě postel. Musí vypadat pohodlně a elegantně. Postel do ložnice v anglickém stylu je masivní, široký kus nábytku s opěrkou hlavy. Ideální jsou dřevěné nebo kovové modely. Pohodlná ložnice se neobejde bez úložného prostoru. Skříně a komody v anglickém stylu jsou obvykle bílé nebo béžové. Takový nábytek kombinuje klasický dekorativní tvar s jemnými ornamenty. Mohou být také zdobeny řezbami a ornamenty, které jim dodávají dekorativní výraz. Anglické šatní skříně jsou obvykle dvoudveřové a vybavené ozdobnými zrcadly. Do ložnice zařízené v tomto stylu se hodí také křeslo, například v současnosti módní ušák

 komplet mebli do sypialni

Ložnice a dekorace v anglickém stylu 

Anglický styl má dekorativní charakter, takže i v ložnici by měly být ozdoby a romantické textilie. Největší dekorativní hodnotu zde mají textilie, které mají místnosti dodat určitou útulnost. Dobře zde fungují závěsy, přehozy, povlaky na polštáře a přehozy zdobené květinovými a krajkovými vzory. Dobře se sem hodí také vzorované tapety na stěnách. Vyberte si jednoduché saténové potahy nebo klasické obklady stěn s květinami či ornamenty. Co dalšího byste měli mít ve své anglické ložnici? Vyberte si kvalitní měkký koberec, noční lampičky se stínítky a květiny v keramických vázách. Vše doplňte obrázky krajin a fotografiemi v ozdobných rámech. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články