• Průvodce

aktualizováno

Pěnová nebo pružinová matrace? Seznamte se s funkcemi obou

Pěnové a pružinové matrace patří k nejoblíbenějším řešením používaným v ložnicích. To je dáno jejich propracovanou konstrukcí a optimální podporou těla uživatele. Mnoho lidí, kteří stojí před výběrem matrace do ložnice, proto řeší dilema, jaký typ matrace zvolit. Připravili jsme pro vás charakteristiku vlastností obou variant, která vám pomůže učinit jednoduché rozhodnutí před nákupem. 

Pěnová matrace – výhody a vlastnosti

Pěnové matrace mají zvláštní pružnost a odolnost proti deformaci, díky čemuž jsou velmi odolné a mají dlouhou životnost. V závislosti na typu použité pěny lze dosáhnout různého pocitu pohodlí při odpočinku. Nejdůležitější je, že příspěvek pěnových matrací zajišťuje rovnoměrné rozložení tělesné hmotnosti na spací plochu a optimální přizpůsobení uživateli. Pro zdraví je také důležité, aby pěnová matrace poskytovala velmi dobrou oporu citlivým bodům těla, jako jsou boky nebo ramena. Pěnové matrace obvykle používají mimo jiné hygienický a prodyšný latex nebo běžně používanou polyuretanovou pěnu. Tím je také zajištěna dobrá hygiena spánku, protože vlhkost uniká z vnitřní strany matracové podložky ven. Nejvíce se doporučují výplně, které reagují na tělesné teplo, tj. termoelastické pěny.

komplet mebli do sypialni

Výhody pěnových matrací:

·        vysoká odolnost 

·        optimální větrání výplně 

·        antialergické vlastnosti 

·        zajišťují výjimečnou pružnost a rovnoměrné rozložení tělesné hmotnosti 

·        přispívají k pocitu účinného odpočinku 

·        termoelastická pěna se doporučuje při onemocnění páteře a krevního oběhu 

Nejoblíbenější typy pěnových matrací 

·        termoelastické matrace 

·        vysoce elastické matrace 

·        pěnové matrace se 7 zónami tvrdosti 

nowoczesne meble do sypialni i materac

Pružinové matrace a jejich vlastnosti 

Pružinové matrace se doporučují lidem, kteří mají rádi dojem zvedání siluety během spánku. Jsou vyplněny různými typy pružin, které jsou vzájemně propojeny nebo pracují samostatně. Díky použití vhodného počtu pružin a moderním řešením minimalizují vibrace. Taštičkové matrace zajišťují, že v matraci pracují pouze ty pružiny, které jsou v daném okamžiku pod tlakem. Čím vyšší je počet pružin, tím vyšší je počet opěrných bodů, které jsou individuálně přizpůsobeny tělu. To znamená lepší oporu páteře a pohodlnější spánek. 

Výhody pružinových matrací: 

·        atraktivní ceny 

·        vysoká odolnost 

·        odolnost proti opotřebení 

·        tolerance vůči různým hmotnostem 

·        vhodné pro těžší osoby 

·        velmi dobré vstřebávání pohybů druhé osoby 

·        vysoká bodová flexibilita 

Typy pružinových matrací 

·        Matrace Bonellové – pružiny jsou vzájemně propojeny, díky čemuž jsou odolné i vůči velmi velkému zatížení. 

·        Taštičkové matrace – pružiny jsou umístěny v látkových kapsách a pracují samostatně. Díky tomu se povrch matrace ohýbá pouze v místě tlaku, aniž by docházelo k nepříjemnému vlnění. 

·        Matrace Multipocket –mají ještě více nezávisle pracujících pružin, díky nimž dokonale podpírají tělo uživatele a zaručují mu pohodlný a zdravý spánek. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články