• Dětský pokoj
  • Místnosti
  • Průvodce

aktualizováno

Postel domek – hit v dětském interiéru!

Postel je jedním z nejdůležitějších kusů nábytku v dětském pokoji! Přes den se často stává místem pro hraní a v noci místem pro odpočinek. Je to také nábytek, u kterého můžete popustit uzdu své fantazii! Překvapte své dítě a splňte mu jeho sen: umístěte do dětského pokoje postel ve tvaru domku. Vykouzlíte tak svému dítěti úsměv na tváři. No řekněte, je něco lepšího? wspomnienia!

V tomto článku se dozvíte:

  • Jaké jsou výhody postele domek ve formě mezipatra a klasického tvaru?
  • Jakou postel vybrat do pokoje malého milovníka dobrodružství?
  • Je v posteli domek také místo pro sourozence?
  • Jakým prvkům věnovat pozornost při výběru postele?

Mezipatro nebo přízemí?

Věděli jste, že postel ve tvaru domku nabízí mnoho možností designu? Než si o nich ale řekneme něco víc, odpovězte si na otázku: spalo by vaše dítě raději vysoko, těsně pod stropem, nebo níže? Který z modelů by byl pro vás bezpečnější? POstele domek vám dávají možnost obojího!

Pokud vaše dítě sní o patrové posteli, vyberte model s žebříkem! Ideální je palanda z přírodního dřeva – vaše dítě si bude připadat, jako by spalo v domě na stromě. Společně s dítětem uspořádejte prostor pod postelí podle potřeb dítěte. Můžete z něj udělat „sklep“ a získat tak další prostor pro hračky a krabice s poklady. Pokud chcete, proměňte tento prostor v „obývací pokoj“, kde může vaše dítě přijímat návštěvy. Stačí pod postel zasunout několik pohodlných polštářů, přidat světlýlka a celé to zakrýt látkovým závěsem.

Máte raději, když vaše dítě spí o něco níže? Pak zvažte tradičnější nízké postele domek. Můžete si vybrat model s prostornou zásuvkou umístěnou pod spací částí nebo modely, kde spací plocha je přímo na podlaze. Obě verze vaše dítě jistě potěší! Pokud chcete, můžete k posteli domku přidat dětský tunel a v závislosti na preferencích vašeho dítěte proměnit domek v rytířský hrad, raketu astronauta nebo pirátskou loď!

DOBRÉ VĚDĚT! Použijte trámy postele v domku jako další místo v místnosti pro umístění dekorací. Můžete na ně zavěsit světlýlka, která zaplaší tmu, nebo malé hračky, které budou hlídat klidný spánek vašeho dítěte. Trám můžete ozdobit i jinými ozdobami, například papírovými nebo látkovými girlandami s motivy, které se vašemu dítěti líbí.

Teepee v pokoji malého cestovatele

Je dobrodruh druhé jméno vašeho dítěte? Malý neposedí na místě, má všeho plnou hlavu a nejraději cestuje a poznává nová místa? Do jeho pokoje se bude jistě hodit postel domek! Místo tradičního modelu si však vyberte… postel Teepee! Takové lůžko odkazující na vzhled indiánského obydlí podnítí představivost vašeho dítěte. Kdo ví, jaký bude váš další výlet během vašich společných večerních rozhovorů?

DOBRÉ VĚDĚT! Pokud je vaše dítě fanouškem historie a příběhů o králích, princeznách a rytířích, můžete místo teepee použít palandu, která vypadá jako skutečný hrad!

Patrová postel do pokoje sourozenců

Věděli jste, že existují patrové postele domek, na kterých mohou spát 2 děti? Tyto postele jsou jednoduše patrové postele se správnou povrchovou úpravou! Pro děti jsou zábavné ve dvou ohledech: díky možnosti spát na různých úrovních a skvělému vzhledu. Díky tomuto kusu nábytku je v pokoji více prostoru pro společné hry! A pokud si vyberete model s dalšími zásuvkami ve spodní části, budete mít prostor na hračky nebo sezónní oblečení.

Jak si vybrat dokonalou dětskou postel ve tvaru domku?

Postel ve tvaru domku je dobrým nápadem do každého dětského pokoje.

Abyste si byli jisti, že jste z výběru stejně nadšeni jako vaše dítě, zvažte nejdůležitější body:

  • Z jakého materiálu je postel vyrobena? Nábytek z přírodního dřeva se velmi dobře osvědčuje – je pevný a bezpečný. Je také snadno kombinovatelný s většinou barev a stylů, které se v dětském pokoji objeví.
  • Přemýšlejte o barvě postele. Do dětských pokojů rodiče často volí pastelový nábytek nebo nábytek ve světlých, neutrálních barvách, jako je šedá nebo lomená bílá. Před koupí postele se ujistěte, že byla natřena schválenou barvou, která je bezpečná pro děti. Upozorňujeme také, že pokud si vyberete bílé lůžko, může po nějaké době zežloutnout. Je to naprosto přirozený proces!
  • Dalším bodem, kterému musíte věnovat pozornost, je bezpečnost vašeho dítěte. Zvláště důležité je zkontrolovat, jak je konstruována patrová postel nebo kus nábytku, ve kterém dítě spí na vyvýšeném povrchu. Pozorně si proto prohlédněte, jak je zábradlí upevněno, jak je vysoké a jaké jsou mezery mezi jednotlivými příčkami. Zkontrolujte také žebřík nebo schůdky a ujistěte se, že je dítě může správně používat.
  • Nakonec vyzkoušejte zásuvky pod postelí. Dají se snadno a pohodlně nasadit a vyjmout? Nezanedbávejte tento prvek – pokud vám systém nebude vyhovovat, přestanete zásuvky používat a nevyužijete plný potenciál postele.

Tato dětská postel je zajímavým kusem nábytku, který se bude hodit do každého dětského pokoje. Děti si ji zamilují pro její originální vzhled, pocit bezpečí a další možnosti hry. Rodiče zase ocení, jak snadno lze takovou postel zakomponovat do zbytku zařízení pokoje. Ať už zařizují pokoj malého fotbalisty, princezny nebo milovníka dinosaurů, postel v podobě domku do interiéru jistě skvěle zapadne!

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články