• Průvodce

aktualizováno

Very Peri – objevujte s námi zajímavé kombinace této barvy!

Institut Pantone vyhlásil barvu roku 2022 Very Peri. Jedná se o svěží přírodní odstín modré barvy s nádechem do fialova. Tato barva by se měla stát symbolem změny, podporovat hledání nestandardních a kreativních řešení. Skvěle doplňuje a oživuje interiéry, zejména obývací pokoje, zařízené podle současných trendů. Jak kombinovat Very Peri? Jaké barvy zvolit, aby ladily s nejmódnější barvou roku? Dáváme vám nápovědu!

V tomto článku se dozvíte:

  • Jak zavést systém Very Peri do obývacího pokoje?
  • Lze barvu roku 2022 použít v koupelně?
  • Jak mohu kombinovat Very Peri s barvami v kuchyni?

S čím kombinovat Very Peri v obývacím pokoji

Většina prvků interiérového designu v módních barvách se nejprve objevuje v obývacím pokoji. Není divu – právě v této místnosti přijímáte své hosty. Chcete, aby byl stylový, elegantní a zajímavý zároveň. Kde a v jaké formě můžete použít produkt Very Peri? Existuje alespoň několik řešení.

Nábytek a stěny v barvě roku podle Pantone

Jste odvážní, nebojíte se výzev a neobvyklých kombinací? Pak se Very Peri stane trvalou součástí vašeho obývacího pokoje a vynikne! Vyberte si nábytek do obývacího pokoje (např. pohovku a křesla) v barvě roku Pantone. Tuto barvu si můžete zvolit i pro vymalování jedné ze stěn! Jak můžete doplnit tento módní fialový odstín? Ve skutečnosti máte mnoho možností, protože barva Very Peri vypadá dobře se studenými i teplými barvami.

Nejoblíbenější jsou však 2 možnosti:

  • Nechte si barvu roku podle Pantone doplnit neutrálním pozadím. Obklopte ho béžovou, šedou a jemnou hnědou barvou. Tato kombinace se osvědčí zejména v malých obývacích pokojích, kde by přemíra barev působila chaoticky.
  • Pokud zařizujete velkou místnost, vsaďte na kontrasty! Kombinujte barvu Very Peri s jakýmkoli odstínem zelené, matně žluté nebo modré. Váš obývací pokoj bude vypadat velmi moderně!

DOBRÉ VĚDĚT! Barva Very Peri se skvěle hodí ke všem ostatním trendům pro rok 2022: jak ke klidným barvám přírody, tak k odvážným neonovým barvám 60., 70. a 80. let.

Stylové doplňky v odstínech fialové a její deriváty

Chcete si Vera Peri představit ve svém obývacím pokoji jemnějším způsobem? Vyberte si koberec, závěsy nebo jiné textilie v této barvě. Dodejte doplňky (vonné svíčky, květináče nebo figurky) v tlumených barvách ze stejné palety jako barva 2022. Interiér pak bude působit velmi harmonicky. Tato kombinace vám umožní propašovat nábytek Vera Peri i do skandinávských, klasických a minimalistických obývacích pokojů.

Na které barvy byste se měli zaměřit? V této verzi vsaďte především na vínovou, růžovou a fialovou v tlumených odstínech. K tomuto vzhledu se hodí také pudrové nebo pastelové růže.

DOBRÉ VĚDĚT! Very Peri se dobře hodí i do ložnice. Ložní prádlo v této barvě doplní například interiéry v boho stylu: plné zelené, béžové, hnědé a tlumené žluté.

Co kombinovat s Very Peri v koupelně?

Barvu roku podle Pantone nemusíte hledat jen ve svém obývacím pokoji! Skvěle se hodí i jako jedna z barev, které se objeví ve vaší koupelně. Oživí klasický interiér a modernímu dodá trendy vzhled. Jaké barvy vypadají dobře v kombinaci s barvou Very Peri v této místnosti? Samozřejmě se osvědčí i klasika: Very Peri v kombinaci s béžovou, bílou nebo šedou a stříbrnou. Co dál? Barva roku podle Pantone může kontrastovat s oranžovou a žlutou, zejména s odstíny jako medová nebo šafránová. Pokud se neradi zabýváte barvami příliš do hloubky, jednoduše se pohybujte v rámci jedné barevné škály. Barvu Very Peri nechte doplnit růžovou a dalšími teplejšími fialovými tóny.

DOBRÉ VĚDĚT! Koupelnové doplňky Very Peri (např. mýdlenka nebo nádoba na kosmetiku) dodají klasické místnosti eleganci. V moderním interiéru můžete vyzkoušet například nástěnnou mozaiku v této barvě.

Kuchyně plná módních akcentů

V nabídce Very Peri color najdete také kuchyňské doplňky a příslušenství. Víte, že si k jejich koupi budete gratulovat zejména v létě, při pořádání zahradního setkání s přáteli nebo při pití kávy na balkoně? Proč? Protože Very Peri se dobře kombinuje i se sytými letními barvami! Výrazná (i neonová) růžová, fuchsiová, slunečně žlutá nebo mořská modř jsou barvy, kterými letos v kuchyni, na terase nebo na balkoně nic nezkazíte! V létě půjdou ruku v ruce s bezstarostnou dovolenou, sluncem a teplem. Tyto barvy oceníte také v chladnějších ročních obdobích, například na kuchyňské grafice nebo doplňcích. Připomenou vám teplé dny, vykouzlí vám úsměv na tváři a dodají energii.

Na první pohled se může zdát, že barva Very Peri je pro váš domov obtížná. Zejména pokud jste příznivci minimalismu nebo skandinávské jednoduchosti. Když se však na tento neobvyklý odstín modré podíváte blíže, zjistíte, že váš první dojem byl zcela mylný! Very Peri je navzdory zdání velmi přirozený a neutrální odstín, který se hodí jak do moderních, odvážných aranžmá, tak do těch zcela klasických a konzervativních. Najděte si proto své oblíbené barevné kombinace a neváhejte zavést nejmódnější barvu sezóny do svého obývacího pokoje, ložnice nebo kuchyně.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články