• Průvodce

aktualizováno

Jak zařídit studentský pokoj?

Studentské byty jsou většinou zařízeny poměrně provizorně. Proto najdeme ty nejjednodušší prvky vybavení, nedostatek individuálního výrazu a univerzální dekorativnost. Je to dáno tím, že lidé, kteří takové interiéry zařizují, se snaží vybavit prostor levně. Mezitím studenti vedou poměrně dynamický životní styl a také potřebují dostatečný prostor pro studium a odpočinek. Při zařizování studentského pokoje se proto vyplatí zvážit určitá řešení interiéru, díky kterým se bude mladý člověk v bytě nejen dobře cítit, ale také využije jeho funkčnost. Jak tedy zařídit byt pro studenta?

Perfektní studentský pokoj

Koleje, penziony a studentské byty jsou prostory s dynamickou duší, překypující radostným životem a plné sociální energie. V takových interiérech jsou požadována zajímavá řešení, barvy a originální design. Mezitím je většina takových prostorů příliš jednobarevná, jednoduchá a jednoduše nudná. Zajímavé je, že do uspořádání funkčního a účelného studentského pokoje nemusíte investovat velké částky. Základní prvky vybavení jako obývací stěna, psací stůl, křeslo a další stačí vybrat tak, aby vytvořily zajímavý a funkční užitný prostor. Ve studentském pokoji je dobré oddělit užitné zóny, díky čemuž se interiér stane funkčnějším a pohodlnějším. Rozdělení do zón také přispívá ke koncentraci a efektivnímu odpočinku a pomáhá udržovat pořádek. Jaké užitné zóny by měly být ve studentském pokoji?

meble do pokoju studenta 

Studijní zóna 

V ideálním případě by měla být pracovna v rohu místnosti nebo u okna, díky čemuž získáme přístup k přirozenému světlu, které pomáhá soustředit pozornost. Pokud to však vzhledem k podmínkám v interiéru není možné, pak je dobré vytvořit koutek v místnosti. Je jen důležité, aby to nebylo místo příliš rušné a frekventované. Ve studijním prostoru samozřejmě nesmí chybět pracovní stůl, kancelářská židle a dostatečné osvětlení. Jedním ze zajímavých řešení je herní křeslo, které může být pohodlnou alternativou k tradičním kancelářským židlím a křeslům. Jejich největší předností je ergonomický tvar, díky kterému je i po mnoha hodinách používání optimální poloha těla a neškodí tak vašemu zdraví. Pokoj by měl být také vybaven pohodlným psacím stolem kombinovaným s funkčním regálem nebo policemi. Díky této sadě si snadno uspořádáte všechny knihy, poznámky a praktické doplňky a budete mít vše na dosah ruky. 

meble młodzieżowe 

Rekreační oblast 

Přestože se obvykle předpokládá, že spánek studenta je abstraktní pojem, pokoj by nebyl úplný bez pohodlné postele. Klíčem k úspěchu není výběr správné konstrukce, ale dobré matrace. Jde o správně zvolenou matraci, která zajistí nejen pohodlí, ale také efektivní odpočinek a zdraví. V malých místnostech bude nejlepším řešením jednolůžko s úložným prostorem na lůžkoviny nebo postel v patře. 

Úložný prostor 

Místa na uložení věcí není nikdy příliš mnoho. Studentský pokoj je dobré vybavit prostornou skříní s posuvnými dveřmi. Nezabere příliš mnoho místa a umožní vám uložit spoustu věcí. Dokonalou šatní skříň je dobré navrhnout si podle vlastních představ. To lze provést pomocí konfigurátoru šatní skříně Moore

komplet mebli młodzieżowych 

Sestava nábytku do studentského pokoje 

Pokud vás zajímá, jaký nábytek vám umožní zařídit funkční pokoj pro studenta, aby byl co nejergonomičtější, můžete investovat do moderního modulového nábytku. Jedná se o řešení, které umožňuje uživatelům zavést personalizaci v interiéru vhodnými změnami dispozice zařízení. Z jednotlivých modulů nábytku lze vytvořit sestavu na míru užitným potřebám a podmínkám interiéru, která potěší funkčností i estetikou. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články