• Průvodce

aktualizováno

Jarní proměna bytu. Jak na ni?

Jaro je čas, kdy vše rozkvétá, hraje barvami a voní svěžestí. Na jaře se nejen rostliny a zvířata probouzí z hibernace a mají spoustu energie. Podobně působí jarní atmosféra také na nás na lidi. Padáme tedy do víru jarního úklidu a chceme proměnit naše domácí interiéry. Jak však správně tyto interiéry esteticky osvěžit?


Probuďte dům ze zimního spánku

Na jaře máme spoustu energie, máme chuť trávit více času aktivně a cítíme potřebu změn. Je také správný čas na úpravukaždodenního prostředí a na osvěžení interiéru. Mezi nejlepší způsoby, jak probudit domov z hibernace, patří:

  • velký jarní úklid

  • změna uspořádání

  • změna dekorací

Tyto tři kroky způsobí, že váš dům nejen osvěžíte, ale také bude působit čistým a příjemným dojmem. Chcete-li provést jarní domácí proměnu, nemusíte provádět nákladnou rekonstrukci nebo kupovat nové sady nábytku do obývacího pokoje a jiných interiérů.

żółta kanapa 

Jarní úklid

Jarní proměna bytu se neobejde bez jarního úklidu. I když je to obvykle nejméně příjemná součást transformace domácího uspořádání, je stále nezbytnou fází, abyste si mohli užít dokonale připravený a prozářený byt. Zbývá tedy využít jarní energii a pozitivní vliv čerstvého vzduchu v tomto ročním období, vyhrnout si rukávy a pustit se do práce.

Je vhodné zahájit jarní úklid protříděním uložených věcí, které zabírají místo v regálech, komodách nebo skříních. Analyzujte, zda je daná věc skutečně potřebná a jak často ji používáte. Pokud jste danou věc už rok nepoužili, rozhodně bysteji dále neměli schovávat.  Vytvoříte tak prostor, který je neustále potřebný.

fotel patchworkowy  

Dalším krokem je seřadit věci a uspořádat je podle tematických zón v úložných prostorách. Později je nutné vysát, vydrhnout a vyčistit nábytek a další interiérové ​​předměty. Nábytek do ložnice a obývacího pokoje, stejně jako kuchyňské skříňky, by se měl jednoduše vyprázdnit a důkladně umýt uvnitř. Čalouněný nábytek je také dobré po zimě osvěžit a vyčistit. Takové celkové čištění by mělo být rozděleno do několika fází, aby Vás úklid neunavil a neodradil. Rozhodně však stojí za to vydržet – konečný efekt je jedinečný!

Jarní dekorace

Zima je čas, kdy naše interiéry mají útulnou, teplou atmosféru, která vám umožní cítit se pohodlně a odpočinout si. Jakmile však příjde jaro, pocítíme osvěžující vánek nejen venku, ale také v našich interiérech. Proto by jim měly dominovat pestřejší a energičtější barevné kompozice, čerstvé rostliny, květinové motivy a světlejší textilie. Jaro je také obdobím, kdy vyndáme zahradní a balkonový nábytek a zařídíme si příjemné relaxační zóny na zahradě nebo terase. Interiér ozdobte čerstvými rostlinami, zejména barevnými květinami.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články