• Dětský pokoj
  • Místnosti
  • Trendy

aktualizováno

Objevte nejoblíbenější dětské postele

Při zařizování dětského pokoje čelí rodiče nemalé výzvě. V jedné místnosti musí oddělit několik využitelných zón, aby dítěti poskytli vhodné podmínky pro rozvoj, hru i odpočinek. Jednou z klíčových věcí je především nákup dětské postele. Špatně zvolená dětská postel a matrace může nejen narušit kvalitu odpočinku, ale dokonce negativně ovlivnit zdraví dítěte. Další otázkou je design postele, protože design konkrétního modelu ovlivní vzhled celého uspořádání dětského pokoje. Čím se řídit při výběru dětské postele, abyste dítěti zajistili zdravý a pohodlný spánek? Zjistěte také, které modely dětských postelí jsou v současnosti nejoblíbenější.

Co se dozvíte v tomto článku:

  • Na co se zaměřit při výběru dětské postele?
  • Jaké jsou nejoblíbenější modely dětských postelí?
  • Které dětské postele jsou módní i funkční?

Na co se zaměřit při výběru dětské postele?

Dětská postel je v podstatě nejdůležitějším a základním kusem nábytku v každém dětském pokoji. Je důležité, aby byl pokoj nejen hezký, ale také praktický a bezpečný. Vzhledem k tomu, že postel slouží také jako součást her dětí, měla by být vyrobena z vysoce kvalitních materiálů, aby byla odolná a stabilní. Jedním z nejdůležitějších aspektů při výběru postele pro dítě jsou bezpochyby rozměry postele. V tomto ohledu jsou stále oblíbenější modely, které „rostou s dítětem“, protože mají možnost zvětšit svoji délku v závislosti na růstu dítěte.

Jaké dětské postele jsou nejfunkčnější a usnadňují udržování pořádku v pokoji?

V první řadě se vyplatí vybrat dětskou postel vybavenou úložným prostorem, kam můžete uložit ložní prádlo, sezónní oblečení nebo méně často používané hračky. Ušetříte tak místo ve skříni nebo komodě. A pokud si vyberete dětskou postel na vysokých nohách, získáte v pokoji další úložný prostor. Můžete pod ni umístit krabice s hračkami nebo výsuvné zásuvky na knihy a oblečení vašeho dítěte. Vysoké postele typu antersola jsou také zajímavým řešením pro menší pokoje, protože pod spací plochu můžete umístit stůl nebo nábytek na odkládání věcí. Z hlediska funkčnosti si pozornost zaslouží také multifunkční nábytek. Tento typ nábytku obsahuje postel, mnoho úložných prostorů, regál a dokonce i výsuvný psací stůl v jednom kuse.

Nejoblíbenější dětské postele

Zajímá vás, které modely dětských postelí jsou v současnosti nejoblíbenější? S pomocí interiérového designéra jsme pro vás připravili seznam nejoblíbenějších modelů.

Dětská postel Teepee

Dětská postel Teepee se v posledních sezónách stala hitem interiéru. Není divu, protože její tvar potěší i ty nejmenší uživatele a poskytne jim nejen pohodlný odpočinek, ale také místo pro skvělou zábavu. Certifikovaná kvalita laku použitého při výrobě zaručuje bezpečné používání. Model je navíc vyroben z kvalitního borovicového dřeva, které je odolné a bezpečné. Díky svému zajímavému designu umožňuje podněcovat představivost nejmenších a umožnit jim klidný odpočinek a tvořivou hru v jejich pokoji. Dětská postel Teepee také odpovídá oblíbeným pedagogickým metodám a zásadám uspořádání prostoru ve stylu Montessori.

Dětská postel Kate

Dětská postel Kate je dalším modelem, který si získá srdce dětí i jejich rodičů. Díky nadčasovému designu se postel dokonale hodí do jakéhokoli interiéru a představuje působivý doplněk prostoru. Díky atraktivní barevné paletě se hodí jak k tmavším, tak ke slunnějším kompozicím použitým v dětském pokoji. Vysoká kvalita výroby z borovicového dřeva zaručuje bezpečnost, stabilitu a trvanlivost. Nábytek se vyznačuje masivní strukturou, která přitahuje pozornost těch, kteří ocení pevnou formu a výrazný design. Použitá bezpečnostní lišta navíc chrání nejmladší před možnými nehodami.

Dětská postel Alis

Dětská postel Alis je model, na kterém se pohodlně vyspí dvě děti. Jedna z ploch na spaní je rozkládací, takže během dne můžete získat další prostor na hraní. Působivý tvar a vysoká kvalita zpracování uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky. Postel Alis je navíc vybavena dvěma prostornými zásuvkami, do kterých můžete schovat ložní prádlo nebo hračky. Bezpečnostní zábradlí na horní spací ploše chrání dítě před sklouznutím na spodní plošinu.

Dětská postel Antek

Dětská postel Antek je oblíbená zejména díky svému nadčasovému designu a vysoké funkčnosti. Stabilní konstrukce a kvalitní zpracování s důrazem na nejmenší detaily zajišťují pohodlné používání. Dvě prostorné zásuvky umožňují ukládat věci každodenní potřeby, např. ložní prádlo, hračky, sezónní oblečení. Nábytek je chráněn trojnásobným lakováním v souladu s evropskými požadavky, takže je bezpečný i pro nejmenší děti.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články