• Styly

aktualizováno

Retro styl

Retro styl vystupuje v interiérech již po několik let a neočekává se, že by měl být zapomenut. To není překvapivé, jelikož tento styl má v sobě zvláštní kouzlo a neobvyklý výraz. Bez ohledu na to, zda bude interiér zcela vyzdoben v retro stylu nebo bude mít jen několik prvků ve formě protipólů k jiným stylům, získá jedinečnou atmosféru a neobvyklý charakter. Co odlišuje retro styl a jaký moderní nábytek jej reprezentuje se můžete dovědět v našem článku, který jsme pro Vás připravili. 

 

Retro styl se vyznačuje především výraznou paletou barev. Esenciální pomerančovou, poutavým blankytem, silným a zároveň lehce tlumeným tónem červené a žluté. Tyto barvy vypadají skvěle v kombinaci se šedou a klasickou béžovou. Stylizované prvky dodají interiéru sentimentální atmosféru a tradiční klima. Tento styl je primárně odkazem na americkou rock’n’rollovou éru. Interiéry se vyznačují tím, co je spojeno s padesátými, šedesátými a sedmdesátými lety v USA. Jedná se především o zjednodušené tvary nábytku a vybavení, zářivé barvy a výrazné vzory.

 

Při aranžování interiérů v retro stylu je třeba si uvědomit, že by měly být pohodlným a stylisticky zajímavým místem. Neexistuje místo pro minimalismus a jednoduché formy nábytku. Interiér tak může být naplněn barevnými doplňky, jednoduchými skříňkami a sofistikovaným nábytkem. Nejdůležitějším kusem nábytku, který ozdobí obývací pokoj v retro stylu, je pohodlná pohovka. Model s efektivním, lehce futuristickým tvarem stojícím na vysokých dřevěných nohách bude perfektně fungovat. Vítány jsou jakékoliv dekory ve formě výrazných područek nebo prošívaných opěradel pohovky. Kromě toho by také nemělo v místnosti chbět stejně pohodlné křeslo, jako například Ušák nebo Alexander.

 

Barva čalounění na nábytku může být jakákoli, která se vztahuje na složení sestavy nebo může představovat kontrapunkt barvy nebo designu. Další nábytek, který bude fungovat v retro místnosti, jsou stylizované příborníky, komody a dekorativní stolky. 

Doplňky, které se fantasticky hodí do retro stylu, jsou jednoduché svícny, fotorámečky a plakáty.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články