• Místnosti
  • Moderní
  • Obývací pokoj
  • Styly

aktualizováno

Jak zařídit moderní obývací pokoj?

Moderní obytné interiéry jsou obvykle zařízeny v souladu s minimalistickým stylem, který se projevuje jak použitím jednoduchých forem, neutrálních barevných kompozic, tak i úsporným přístupem k problematice dekorací. Je však třeba přiznat, že takový extrémně minimalistický přístup k výzdobě může vést k příliš strohému a dokonce nudnému uspořádání. Proto i v moderních obývacích pokojích stojí za to doplnit je o dekorativní prvky. Jaké dekorace zvolit do obývacího pokoje?

Obývací pokoj v moderním stylu
Obývací pokoj zařízený v souladu s moderním stylem působí prostorným dojmem a originálními řešeními ze světa interiérového designu. Jemné formy nábytku jsou často samy o sobě ozdobou. Aby však byl interiér výrazný, je třeba dbát i na detaily. V moderních interiérech to samozřejmě nemůžeme přehánět s jejich množstvím a jejich výběr by měl být pečlivě promyšlený, protože zde není místo pro nahodilost nebo suvenýrové drobnosti v různých designových stylech. Moderní dekorace by neměly být jen ozdobou vhodně začleněnou do estetiky uspořádání, ale měly by také hrát určitou roli. Moderní styl prostě miluje praktický přístup k vybavení. Ideální jsou vázy na dekorativní květiny nebo rámečky se zajímavými fotografiemi či grafikami.

Umění – dokonalá dekorace pro moderní obývací pokoj
Umění je nadčasové a představuje ideální dekorativní řešení pro interiéry v jakémkoli stylu. Nejlépe se však v této roli osvědčuje v moderním uspořádání. Obývací pokoj, kterému budou dominovat neutrální barevné kompozice a minimalismus jak v množství vybavení, tak v designu, potřebuje specifický doplněk. Nástěnné obrazy jsou pro tuto roli ideální. V moderních obývacích pokojích se budou krásně vyjímat abstraktní umělecká díla, grafika, obrazy ve stylu pop-art, 3D obrazy. Zajímavé budou také abstraktní portréty nebo obrazy vytvořené nestandardními malířskými technikami, které prezentují geometrické formy a tvary.
 
V moderních obývacích pokojích lze zdobit nejen stěny. Stojí za to vyzkoušet sochy a figurky, které zatraktivní poličky, upoutají pozornost a přimějí k zamyšlení nad moderním uměním.
Nádobí jako dekorace
V moderním uspořádání jsou často nejlepší výzdobou interiéru předměty denní potřeby. To znamená, že místo cetek a ozdob s čistě dekorativní funkcí si vybíráme předměty, které budeme skutečně používat, protože mají praktický účel, ale zároveň se vyznačují designem. Takové položky jsou jakousi variantou 2 v 1. Může se jednat o čalouněný nábytek s jemnými vzory a tvary, stejně jako o originální osvětlení designových prvků. I předměty jako popelník, lampa nebo dekorativní stolek mohou být tou nejlepší funkční dekorací v moderním obývacím pokoji.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články