• Průvodce

aktualizováno

Módní sestavy nábytku do obývacího pokoje

Obývací pokoj je interiér, který vyžaduje zvláštní pozornost při uspořádávání. V tomto pokoji vítáme hosty, pořádáme večírky, ale také relaxujeme po dlouhém pracovním dni. Proto má obývací pokoj několik důležitých funkcí, ale každá z nich souvisí se svým reprezentativním a relaxačním charakterem. Při uspořádání tohoto interiéru je důležité  dbát na rafinovanou estetiku a pohodlí. Jaké nábytkové sestavy jsou v současné době nejmódnější?


Obývací pokoj – místo pro setkávání a relaxaci


Při uspořádání obývacího pokoje je důležité zajistit nejen jeho reprezentativní charakter, ale také maximální pohodlí. Za tímto účelem je důležité vyčlenit relaxační prostor pro členy domácnosti, kde si budou moci odpočinout po dlouhém dni stráveném mimo domov, zdřímnout si nebo přečíst knihu v křesle. Základem je tedy jak čalouněný nábytek, tak TV nábytek. TV skříňka nebo komoda by měly být stylisticky v souladu s přijatým estetickým konceptem uspořádání obývacího pokoje, ale také vyniknout praktickými hodnotami. Nejlepší jsou prostorné televizní skříňky, do kterých můžete schovat praktické věci, nebo přetáhnout káble zařízení. Na druhé straně čalouněný nábytek má užívateli zajistit maximální pohodlí a představovat estetickou hodnotu uspořádání obývacího pokoje, jelikož čalouněný nábytek je hlavním prvkem celého uspořádání obývacího pokoje a zaujme na první pohled.

meble do salonu 


Módní design v obývacím pokoji


Obývací pokoj je interiér, kde by se měl kombinovat pěkný design a funkčnost. Při uspořádání obývacího pokoje hraje klíčovou roli volba předního stylu interiéru. Mělo by to být první rozhodnutí, které uděláme, než začneme zdobit interiér. Styly interiéru mohou být moderní, klasické a také eklektické. V současné době je v módě  právě styl eklektický. Eklekticismus znamená kombinovat různé styly. Důležité však je kombinovat je vyváženě a soudržně. Dobrý smysl pro styl je zde nezbytný, aby nepůsobil konečný efekt přepláceně a nezískal kýčovitý výraz nebo vizuálního chaos, což by z dlouhodobého hlediska působilo velice negativně na členy domácnosti. Trh nabízí výjimečně široký výběr nábytku a doplňků v různých stylech, ale klíčové je kombinovat je do ucelené kompozice. Sestavy nábytku do obývacího pokoje mohou být moderní, stylizované i klasické. Konečné vyjádření aranžmá však určí příslušenství a zvolená barevná kompozice. Vášeň pro eklektická řešení interiérů má za následek vznik inovativních stylistických trendů, které vstupují do módy interiéru s velkým podnětem.

zestaw mebli do salonu 


Aktuálně jsou TOP následující styly:

  • scandi

  • scandi – boho

  • boho

  • new nordic

  • new rustic

  • high tech

  • minimalism

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články