• Industriální/Loftový
  • Místnosti
  • Obývací pokoj
  • Styly

aktualizováno

Obývací pokoj ve stylu loft – přehled nejoblíbenějších nábytkových sestav

Stále více lidí se rozhoduje zařídit si obývací pokoj v moderním loftovém stylu. Chcete to udělat také, ale bojíte se, že bude těžké najít nábytek, který by se k takovému dekoru hodil? Máme několik sad, které se skvěle hodí do vašeho obývacího pokoje v loftovém stylu. Chcete se s nimi seznámit?

Co se dozvíte v tomto článku:

  • Kdo by se měl rozhodnout zařídit si obývací pokoj ve stylu loft?
  • Jaký nábytek nejlépe doplňuje design interiéru?

Obývací pokoj ve stylu loft: Pro koho?

Loftový styl osloví osoby, které si v interiéru cení jednoduchosti a funkčnosti. Tato estetika je především o světle a prostoru. Není zde místo pro zbytečné předměty nebo velké množství příslušenství.

Tato strohá estetika bude vyhovovat i lidem, kteří se cítí dobře v klidných, chladných barvách. Loftové interiéry jsou spíše monochromatické, zařízené s použitím široké škály odstínů šedé a bílé.

Tento typ interiérového designu často volí mladí lidé, kteří mají nekonvenční přístup k interiérovému designu. Individualisté, kteří si rádi jdou svou vlastní cestou si tento styl také oblíbili.

Nábytek, který podtrhne charakter obývacího pokoje ve stylu loft.

Mnoho lidí si myslí, že interiér v tomto stylu musí být vybaven moduly z palet. Tato možnost může zlákat kreativní lidi nadané manuální zručností, kteří jsou schopni si sami vytvořit některé praktické moduly.

Nejste v této skupině? Můžete si být jisti, že snadno najdete nábytek, který úspěšně zapadne do obývacího pokoje v loftovém stylu.

Sada nábytku do obývacího pokoje Buffaio Matera

Obývací sestava Buffalo Matera s dřevěným dekorem ve starém stylu v barvě mix plank je v naší nabídce velmi oblíbená. V této sadě mají horní části a většina čel tmavou, matnou barvu. Krása tohoto nábytku se nejlépe projeví na světlém pozadí.

Estetickou hodnotu sady zvyšuje zestárlé dřevo, které jí dodává vintage nádech. Jednoduché úchyty, které se vyznačují strohostí typickou pro industriální styl, s ní dokonale ladí.

Velmi užitečný charakter jednotlivých modulů je další vlastností, která z této sestavy činí ideální návrh pro obývací pokoj ve stylu loft. Podívejte se blíže. Pod horní částí se nachází velký a prakticky uspořádaný úložný prostor.

DŮLEŽITÉ! Interiéry ve stylu loft jsou zařízeny poměrně střídmě. Proto by pro ně měly být vybrány kapacitní a víceúčelové moduly. Nábytek Buffalo Matera tato kritéria dokonale splňuje.

Souprava nábytku do obývacího pokoje Olin Appenzeller Fichte

Své místo v industriální atmosféře si najde i sada nábytku do obývacího pokoje Olin Appenzeller Fichte. Přestože má poměrně masivní tvar, nehrozí, že by interiér přeplnila. To je způsobeno převažujícím světlým dřevěným dekorem v její struktuře.

Tuto sadu můžete umístit ke stěně z architektonického betonu. Zajímavě kontrastuje s nepravidelným zrnitým vzorem.

V konstrukci jednotlivých modulů se samozřejmě objevují černé akcenty. I tyto jsou s matným povrchem.

DOBRÉ VĚDĚT! Nábytek do stylu loft nesmí obsahovat lesklé prvky. Chcete do svého obývacího pokoje vnést trochu půvabu? Slaďte nábytek s kovovými lampami v měděné barvě.

Nábytek Olin Appenzeller Fichte je výjimečně harmonická kompozice. Stůl se zásuvkou, funkční tv komoda, velké a pevné úchytky – každý prvek je navržen tak, aby zvýšil komfort používání obývacího pokoje.

Sada nábytku Tarabo II

Naším posledním nápadem na uspořádání obývacího pokoje ve stylu loft je nábytková sestava Tarabo II. Proč o ní píšeme? Skládá se pouze ze 4 prvků, díky čemuž dobře zapadne do interiérů menších i větších rozměrů. Skládá se ze TV skříňky, vitríny, knihovny a konferenčního stolku. Jedná se o velmi praktický nábytek se skromným, minimalistickým vzhledem.

Tato sada se vyznačuje přítomností černých geometrických rámů, které zpevňují boky nábytku. Zároveň tvoří nohy, na kterých jsou moduly podepřeny.

Originálním řešením je střídavé uspořádání zásuvek a skříněk. Takové rozmanité složení poskytuje větší možnosti ukládání a zároveň sadu obohacuje po estetické stránce.

Pokud patříte k milovníkům aranžmá v industriálním prostředí, možná vás článek zaujme: „5 nápadů na uspořádání obývacího pokoje ve stylu vintage“.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články