• Místnosti
  • Obývací pokoj
  • Styly
  • Uncategorized

aktualizováno

Objevte jedinečný styl interiéru lagom

Lagom je švédská alternativa dánské filozofie hygge, která je stále populárnější. Zaměřuje se na harmonii, udržování rovnováhy v různých oblastech života a péči o pohodlí. Styl lagom je filozofií, která se odráží i v interiérovém designu. Stručně řečeno, znamená to „ne příliš mnoho, ne příliš málo“, tak akorát! Letos dokonale zapadá do nejmódnějších trendů, které mají blízko k přírodě a daleko k přepychu. Jak zařídit interiér podle stylu lagom?

V tomto článku se dozvíte:

Jaké jsou charakteristiky stylu lagom?

V moderním životě plném stresu, spěchu a přemíry povinností se snažíme, aby se naše domovy staly oázou klidu a místem odpočinku. Proto roste obliba přírodních interiérových řešení, díky nimž jsou domácí prostory klidnější, útulnější a podporují relaxaci. Styl lagom klade na první místo harmonii, a to znamená, že v tomto duchu by měl být zařízen i byt. Proto se v interiérech Lagom vyhýbáme okázalosti, zbytečnému nábytku a doplňkům. Nepoužíváme drobnosti, které vnášejí do interiéru chaos a často vytváří dojem přeplácanosti. Lagom znamená vizuálně uspořádané a světlé prostory, díky nimž se obývací pokoj zdá prostornější. Proto se tento styl skvěle hodí do malých a také stísněných místností, které chceme opticky zvětšit.

meble do salonu

Jaký nábytek do obývacího pokoje ve stylu lagom?

V obývacím pokoji Lagom je nejdůležitější odpočinková zóna, protože tam máme odpočívat a relaxovat a také budovat sociální vztahy. Nachází se uprostřed obývacího pokoje a upoutává pozornost. Zde se hodí jak pohodlná pohovka, tak křesla nebo menší a velmi vkusné taburety. Při výběru nábytku do obývacího pokoje ve stylu lagom se zaměřujeme v první řadě na zajištění maximálního pohodlí a v druhé řadě na design. Z hlediska designu by měl mít nábytek lehké tvary, jednotné čalounění a jednoduchý dekor. Ideální je modulární rohová sedací souprava na vysokých nožkách. Kromě nábytku do obývacího pokoje by měl být k dispozici také konferenční stolek. Můžete si vybrat dřevěný se stylizovaným tvarem. Sestava nábytku do obývacího pokoje sestávající z TV skříňky a dalších úložných prvků by se měla vyznačovat minimalistickou dekorativností a jednoduchými tvary. Dekorací může být jejich textura nebo zajímavý odstín.

meble do salonu nowoczesne

Obývací pokoj ve stylu lagom – interiér s duší

Zařízení, které má přispívat k relaxaci a uklidnění smyslů, by mělo být především útulné a klidné. Klíčový význam má proto barevná kompozice a doplňky, které celé dílo korunují. Odborníci poukazují na to, že barvy, kterými se denně obklopujeme, mají pozoruhodný vliv na naši náladu a pohodu. Pokud tedy usilujeme o harmonii, vyplatí se vzdát se křiklavých a rušivých barev a výrazných kontrastů. Místo toho volte klidné a světlé barvy, které mají kladný účinek na vaši náladu a uvolňují vaše smysly. Vyberte si nábytek do obývacího pokoje nebo ložnice v neutrálních barvách nebo takový, který vypadá starší. Ideální je také dřevěný nábytek, který čerpá inspiraci z přírody a dodává interiéru pocit tepla a nadčasovosti. Ujistěte se, že máte také odpovídající příslušenství a osvětlení

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články