• Průvodce

aktualizováno

Proč je modulární nábytek stále oblíbenější volbou?

Spojujete si modulární nábytek se zastaralými nástěnnými skříňkami v obývacím pokoji? Zapomeňte na to! V tomto článku vás seznámíme s výhodami modulárního nábytku a navrhneme, jak si ho můžete ve svém bytě zařídit.

V tomto článku se dozvíte:

  • Jaké jsou výhody modulárního nábytku?
  • Z jakých prvků se modulární nábytek skládá?
  • Jak mohu zařídit svůj byt modulárním nábytkem?
  • Do kterých místností se modulární nábytek hodí?

Umístěte nábytek podle svých představ – výhody modulárního nábytku

Hledáte praktický, levný a osvědčený způsob vybavení bytu? Rozhodněte se pro modulární nábytek. Vidíte masivní nástěnné skříně přímo z dob komunismu a byty, kde byla celá stěna zakryta obývací stěnou? Zapomeňte na to. Modulární nábytek má stejnou kapacitu, jakou nám dříve poskytovaly obývací stěny, ale řešení založená na modulech mají moderní nádech a nabízejí mnohem více možností uspořádání.

https://www.meble-bogart.pl/uploads/webp/products_clear/44840/nowoczesny-naroznik-solano-z-pufa08212.webp

Modulární nábytek znamená, jak již název napovídá, možnost sestavit jednotlivé moduly nábytku dohromady. Jejich výhodou je, že v závislosti na vašich potřebách a preferencích můžete vytvořit jeden kompaktní nábytkový blok nebo je libovolně oddělit, takže každý modul tvoří samostatný kus nábytku. Jednotlivé prvky sady můžete také libovolně kombinovat a konfigurovat, což vám dává naprostou svobodu při jejich uspořádání.

Modulární nábytek má další obrovskou výhodu. Můžete jím prakticky vybavit místnosti, které nejsou příliš prostorné, tzn. ty, do kterých by bylo obtížné umístit jeden velký kus nábytku. Díky tomu, že modulární sestavy můžete rozdělit na jednotlivé menší prvky, budete moci využít i nepraktický kout v místnosti. Nebo máte v bytě šikmé stropy? Spodní prvky modulárního nábytku pak dokonale vyplní prostor pod zkosením a využijí každý jeho centimetr.

https://www.meble-bogart.pl/uploads/webp/products_clear/49104/zestaw-mebli-do-salonu-loft-doze-110371.webp

Co je součástí modulárního nábytku?

Modulární nábytkové sestavy obsahují mnoho praktických kusů, které jsou nezbytné v každém bytě. Najdete mezi nimi komody, TV nábytek, závěsné nebo stojací vitríny, závěsné police, konferenční stolky, a dokonce i šatní skříně a postele do ložnice. Na trhu je spousta typů modulárního nábytku, takže si snadno najdete podle svého vkusu. Výrobci nabízejí modulární nábytek v poněkud klasičtějším stylu s profilovanými čely nebo v modernějším provedení, které se bude dobře vyjímat v minimalistických bytech majitelů, kteří mají rádi moderní design interiéru. Vysoce lesklá čela nebo zrcadlová dvířka skříněk, velké prosklení s led osvětlením – to jsou návrhy modulárního nábytku, které je třeba hledat v bytě v moderním stylu.

Nemáte nápad, jak vybavit byt? Rozhodněte se pro modulární nábytek

Je naprosto přirozené, že ne každý si rád hraje na interiérového designéra. Sladit a porovnat nábytek z různých kolekcí je výzva, kterou prostě nemůže zvládnout každý. Pokud patříte do této skupiny, která dává přednost hotovým řešením, pak je pro vás modulární nábytek ideální. V zásadě se stačí rozhodnout, v jakém stylu bude sestava nábytku navržena. Zbytek bude hračka. Výrobci modulárního nábytku obvykle nabízejí příklady uspořádání těchto nábytkových sestav. Takže můžete zapomenout na jakékoli navrhování. Podívejte se do našeho obchodu a zjistěte, kolik kusů modulárního nábytku máme v nabídce. V našich produktových galeriích najdete hotové nápady na uspořádání různých sad.

https://www.meble-bogart.pl/uploads/webp/products_clear/52876/zestaw-do-pokoju-new-elegance-modern-bialy-mat-10011.webp

A pokud máte rádi změny?

Pak řekneme, že modulární nábytek je dobrým řešením pro ty, kteří neustále hledají nová řešení uspořádání. Myslíte si, že modulární nábytek jsou jen jednotlivé prvky sestavy uspořádané vedle sebe? To se pletete. Takové sady nábytku vám skutečně dávají neuvěřitelné možnosti a prostor pro změny v designu vašeho interiéru.

Stačí moduly vhodně seřadit a kdykoli je můžete přeskupit, vyměnit nábytek z jednoho rohu do druhého… Jediným omezením je vaše představivost a kreativita.

Modulární nábytek – nápad pro zařízení pokojů pro děti a mládež

Modulární nábytek není jen způsob, jak vybavit obývací pokoj. Modulární nábytkové systémy jsou oblíbené také při zařizování dětských a mládežnických pokojů. Sestavy nábytku pro mládež a děti nabízejí všechny potřebné prvky, kterými by měl být dětský pokoj vybaven. Díky tomu mají vaše děti perfektně zařízené pokoje a vy se zbavíte přemýšlení o tom, jak je zařídit. Modulární nábytek je také mnohem levnějším řešením než nákup každého kusu zvlášť. Pokud máte omezený rozpočet a hlídáte si náklady, určitě byste měli zvážit možnost modulárního nábytku.

https://www.meble-bogart.pl/uploads/webp/products_clear/39771/zestaw-mebli-dzieciecych-elmo-iv53131.webp

Estetika vs. praktičnost – lze mít obojí?

Může být modulární nábytek praktický a estetický zároveň? Samozřejmě! Není pravda, že modulární nábytkové systémy nemohou být krásné. Současní výrobci navrhují tyto soupravy v široké škále stylů. Mezi těmito vzory snadno najdete nábytek s tradičnějším, klasickým nádechem, který lze směle označit za elegantní. Existují však i minimalistické, moderní designy, které uspokojí i ty nejzkušenější znalce designu. A to vše za rozumnou cenu na dosah ruky.

Souhrn

Za krásný a praktický nábytek nemusíte utratit celé jmění. Pokud si nevíte rady se sestavováním nábytkových sestav sami, vsaďte na modulární nábytek. Je to jednoduchý a pohodlný způsob, jak vybavit obývací pokoj, ložnici nebo dětský pokoj.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články