Zahradní osvětlení a svítidla

nalezených výrobků: nalezených výrobků: 0
řadit :
Sortowanie
výsledků na stránku:
status
cena
Cena
-
Velikosti

výsledků na stránku:

Zahradní lampy - proč se vyplatí mít jich alespoň několik?

Když se blíží léto, je čas si připomenout příjemné chvíle strávené na zahradě během večerních hodin s rodinou a přáteli. Tyto vzpomínky jsou opravdu vzácné. Při vytváření nových stojí za to postarat se o komfort a pohodlí vašich blízkých. Zahradní lampy jsou pro tento účel skvělé. Díky nim si zapamatujete každý detail Vašeho zvláštního večera a neriskujete, že ve tmě narazíte do kamene nebo do díry vykopané psem.
 
Pokud máte v létě na zahradě často hosty - vyplatí se investovat do několika zahradních lamp. Můžete si být jisti, že díky nim budou mimořádné události ještě krásnější. Navíc, díky zahradním lampám nebudete muset sekat trávu nebo pěstovat rostliny na plném slunci. Tyto práce můžete beze strachu převzít večer - a během dne se můžete postarat o důležitější záležitosti.

Zahradní lampy - nejoblíbenější typy

Moderní zahradní lampy to velmi rozmanité návrhy - jak z hlediska estetiky, tak způsobu jejich fungování. Jaké jsou nejoblíbenější zahradní lampy v minulé sezóně?

  • Stojící zahradní lampy
  • Solární zahradní lampy
  • Zahradní lampy koule
  • LED zahradní lampy
  • Zahradní sloupové lampy
 
Avšak, pokud jde o výběr, existuje ještě mnohem více možností. Osvětlení můžete přizpůsobit nejen potřebám okolí, ale také způsobu uspořádání celé zahrady a Vašim individuálním estetickým preferencím.

Co je třeba mít na paměti při nákupu zahradních lamp?

Při nákupu zahradní lampy je třeba vzít v úvahu několik věcí. Nejdůležitější z nich je velikost zahrady. Je to proto, že v závislosti na tom budete muset zvolit vhodnou velikost lampy a taky stupeň intenzity světla. LED zahradní lampy jsou velmi univerzální. Stojí také za výběr kvůli jejich nízké spotřebě energie.
 
Avšak pokud Vás více zajímají otázky úspor na elektřině - solární zahradní lampa bude pro Vás ideálním řešením. Není třeba jej připojovat k elektrickému systému doma. Tento typ osvětlení automaticky získává energii ze slunečních paprsků, takže, díky tomu nemusíte platit za další napájení. Solární zahradní lampy se osvědčují především v letním období, kdy většinu dne vychází slunce nad obzorem a poskytuje zařízení hnací sílu ve formě světla.

Jsou solární zahradní lampy dobrým řešením?

Zahradu využíváme hlavně v létě. Proto jsou solární zahradní lampy tak funkční a ekonomické. To však neznamená, že je nelze v zimě použít. Avšak budeme poněkud omezeni množstvím světla vyzařovaného během dne. Množství elektřiny by však mělo stačit na provedení základních činnosti - jako je odklízení sněhu nebo cokoli jiného.
 
Další výhodou, která je charakteristická pro solární zahradní lampu, je velmi atraktivní estetika. Někteří tím mohou být překvapeni - ale solární panely instalované v zařízení vypadají opravdu zajímavě. Díky tomu jsou solární zahradní lampy nejen způsobem, jak generovat úspory, ale také diverzifikovat estetiku naší zahrady. Vzhledem k tomu, že sami vyrábějí potřebnou elektřinu - můžeme umístit alespoň několik z nich. Je dokonce vhodné přesně osvětlit celou plochu zahrady, kterou máme k dispozici. Běžným typem tohoto typu osvětlení je zahradní sloupová lampa vybavená speciální solární destičkou.

Moderní zahradní lampy - jak ovlivňují vzhled „zeleného ústraní"?

Moderní zahradní lampy nejsou jen ty, které jsou napájené sluneční energií. Výběr je mnohem větší a zdá se, že každé další řešení ještě více obohacuje vzhled naší zahrady. Skvělým příkladem jsou zahradní lampy koule. V podstatě jsou nenápadné -  je to způsobeno tím, že svým tvarem připomínají středně velké kameny. Proto jsou ideální pro zahrady, ve kterých dominuje plánované, přirozené uspořádání.
 
Stojící zahradní lampy jsou dalším zajímavým návrhem. Díky jednoduchému designu jsou také nejoblíbenějším typem lamp používaných na zahradě. Jsou elegantní, snadno použitelné a velmi efektivní, pokud jde o osvětlení prostoru. Stojí za to připomenout, že se zahradní lampy vyznačují velkým světelným paprskem. Můžeme to využít umístěním dvou nebo tří světelných zdrojů ve strategických místech. Díky tomu nejen důkladně osvětlíme celou zahradu, ale také určíme prostor, kde hodláme večer strávit.

Pohodlí a přátelská atmosféra v létě - LED zahradní lampy

Každá zahradní lampa se vyznačuje mírně odlišnou specifičností provozu. Pokud chceme udělat nejlepší volbu, musíme se zaměřit na naše vlastní potřeby a preference. Mnoho lidí si při tomto rozhodování vybírá LED zahradní lampy. Představují vyváženou kombinaci výkonu a funkčnosti. Zahradní lampy založené na LED technologii se vyznačují relativně vysokou intenzitou světla. Často také mají možnost regulace intenzity světla.
 
Mimochodem, LED zahradní lampy využívají elektřinu velmi efektivně. Jsou schopné generovat velmi silný paprsek světla s minimálním využitím elektřiny. Díky tomu se během dlouhých večerů strávených na zahradě nebudeme muset starat o obrovský účet za elektřinu. Budeme také chráněni před klopýtnutí a jinými nehodami, ke kterým může dojít večer na zahradě.
/zahradni-osvetleni-c-1250.html